Torsk i butterdej

Ingredienser:

  • 200 g. Torskefilet
  • 2 spsk. friskost med krydderier
  • 1 pk. spinat eller friske mangoldblade
  • 2 plader burtterdej, frosset
  • 1 løg
  • salt og peber
  • 1 æg, sammenpisket

Tips:

Dobbelt mængde til hovedret.
Laks kan også bruges.

Tilbehør:

Salat

Sådan gør du:

Skræl løget, og skær det i små tern.
Rist løget let i en gryde, og tilsæt spinat/mangoldblade.
Lad det småsimre i 5-10 min. til bladene er faldet sammen.
Smag til med salt og peber.
Rul imedens hver butterdejsplade ud til
ca. dobbelt størrelse, meget tynd.
Skær pladerne ud i 2 trekanter, og læg dem på bagepapir.
Pisk ægget sammen, og smør kanterne på pladerne.
Læg en klat smør på hver plade.
Læg en lille klat spinatblanding på den ene halvdel af hver plade.
Derpå et stykke torsk/laks.
Derpå mere spinat.
Fold nu pladerne sammen til trekanter,
og pres samlingerne let sammen med en gaffel.
Pensl med æg.
bages i ovnen ved ca. 200 g. i 30-35 min., til de er pænt brune.

Tilbage til indholdsfortegnelse